tisdag 4 mars 2014

Kommittén i ditt huvud - Visdomsord

Klicka för större bild

Har du tänkt på att allt det som försiggår "i ditt huvud" inte är dina egna tankar? 

Om du har mediterat och försökt tömma huvudet och inte tänka alls, då vet du att det är svårt, för inte att säga omöjligt. De som har tagit sig tiden att studera det som händer på insidan har nog undrat var alla tankarna kommer ifrån, för de kommer även om man inte har inviterat de.

Det är sagt att de kommer ifrån mänsklighetens kollektiva fält. Där cirkulerar och recirkuleras alla tankar, känslor och trossystem. Allt som finns har sin egen vibration med sin specifika frekvens, och vi fungerar som paraboler som får in det här. Vad vi får in beror på vilka stationer och frekvenser vi har ställt oss in på, dvs vad vi har utsatt oss för och tagit in, vilka människor vi omger oss med, vad för musik vi lyssnar på, vad vi tittar på på TV etc.

Om man plågas av tunga/negativa tankar, är det ingen idé att försöka stoppa det kollektiva fältet. Det som är effektivt är att lyssna på det som försiggår utan att göra något med det och heller inte tro på det. De negativa tankarna drar som regel igång negativa känslor, och lösningen blir att känna på det utan att bry sig mer om innehållet i vare sig tankar eller känslor. Bara låta det släppa ut liksom. 

Det kan vara en hjälp att tänka på det hela som radiokanaler med radioprogram som står och låter. Man behöver inte tro på det som sägs på radion, eller hur? Och man behöver heller inte ta ansvaret för det, man behöver inte ens lyssna på det. 

Om man är så pass medveten att man klarar det här, då försvinner eländet efter kort tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar