söndag 23 mars 2014

Condeco Cafe, ny Ekologisk Cafe i Jönköping

Klicka för större bild

I dag har jag besökt det nya Eco-Caféet i Jönköping som öppnade för bara 3 veckor sedan. Condeco Café har genial placering på Hoppets Torg jämte Kanalen mellan Munksjön och Vättern. Caféet är jättestort, två etager, och enligt de anställda har det varit massvis med kunder hela dagarna.
Innan har jag besökt Condeco i Växjö och blev imponerad över både inredningsstilen och kvaliteten på maten, och när jag upptäckte att det nyss hade öppnat ett Condeco café i Jönköping blev jag jätteglad. Jag har alltid varit glad i ekologisk mat, på 90-talet hade jag en Helios-butik i Norge där jag sålde bland annat ekologisk och biodynamisk mat.

Allt bakverk på Condeco är hembakat och helt ekologiskt, och det mesta av de andra råvarorna är också ekologiska. Här finns både fräscha smörgåsar och pajer, och även soppor, samt kakor, cupcakes och några supergoda chokladtryfflar.

Det finns 5 Condeco caféer i Göteborg, en i Växjö och nu en i Jönköping. Ägare är Eva Olsson, som själv är eco-, hälsa-, vegetarisk- och miljö- intresserad.

Inredningen i alla Condeco caféerna är en blandning av nya och secondhand möbler som är omklädda med Kelimmattor. Kelimmattorna är 60-70 år gamla och kommer från Iran, och omklädningen sker i en egen liten möbelfabrik i Göteborg. Glaslamporna och kristallkronorna är egen design, tillverkade i Småland, och tyglamporna är tillverkade av egna kaffesäckar! Teglet i väggarna kommer från en gammal kyrka i Skåne. Men alla de olika caféerna har sina egna unika detaljer. 

Caféet har charm och mysig atmosfär, och när maten i tillägg är ekologisk  så tycker jag det här stället absolut är värt ett besök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar