Bloggarkiv

måndag 3 juni 2013

Såhär gör du en fin suckulent kruka själv


Jag har haft en fantastik helg med värme, sol och fred. Det blev pyssel i trädgården och jag gjorde de här suckulentkrukorna.
Det bästa med såna är att de tål att bli glömda (torka helt). De kan pryda trädgårdsbordet i stekande sol och de kräver minimalt med underhåll.  Det ända du måste passa på är att krukan inte regnar full.
(klicka för att se hela bilden)
 
Såhär gjorde jag:

  1. Jag tittar alltid efter fina krukor när jag sticker inom Erikshjälpen, där finns alltid prisvärda fynd, och de här terrakotta krukorna kommer just därifrån.
  2. Jag la i ett tunt lager singel från infarten i botten och sen tidningspapper för att hindra jorden att rinna ner i dräneringen. Jag blandade trädgårdsjord med sand och stack ner små stiklingar från mina krukväxter. Det finns också coola miniatyr suckulenter att köpa på blomförätningar.
  3. Sen la jag i en mosaik av små fina sten på ytan. De ger en fin ökeneffekt (och fungerar som värme reservoar om natten)
  4. Jag vattnade sparsamt, och nu får krukan stå i skuggen till plantorna har slagit rot. (Om du har köpt små krukväxter i potta behövs inte det)
  5. Till slut placerade jag en groda som jag hade och en liten fe i miniatyrlandskapet.  Om du inte har sånt i dina skåp finns det mycket fint ”kruk-pynt”  i trädgårds och blombutiker i dag.
Lycka till!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar