fredag 7 juni 2013

En frukost som förlänger livet - juicing

Hälsan är det värdefullaste vi har. Jag vet det nu, men jag förstod det inte för jag blev utbränd och allvarligt sjuk. Vägen tillbaka till god hälsa tog tid men gav enorm kunskap, och juicing har varit en av de viktigaste bitarna.

Orsaken till att färskpressad juice är så bra är att den är färsk, naturlig, obehandlad, utan tillsatser och full av oskadad näring.
Jag tror människokroppen är gjord för att äta färsk eller minst möjligt behandlad mat, den är i alla fall inte gjord för att äta alla de kemikalier som finns i rikliga mängder i dagens mat.

Näringen som finns i färska grönsaker och frukt har en form som lätt tas upp av kroppen, kroppen känner igen de naturliga ämnena och vet hur de skall brytas ner. Färskpressad juice innehåller mycket vitaminer, mineraler och spårämnen, men också enzymer som visar sig att vara mycket viktiga. Enzymerna är organiska katalysatorer som aktiverar och håller igång de livsviktiga processerna i cellerna.

Största delen av det människor äter i dag är död mat, dvs mat som inte längre har kvar något av livsenergin kvar för att den varit uppvärmd och processad och att man tillsatt kemikalier. Vad menar jag med livsenergi? Livsenergin är det som är skillnaden mellan en död och en levande kropp, med andra ord: livet. Vad tror du din kropp mår bäst av, död eller levande föda? Jag menar ju inte att man bara skall äta helt färsk mat, men jag är helt säker på att man behöver en större del än det som människor flest får i sig i dag.

Jag rekommenderar många av mina klienter att börja juica. I tillägg till näringen och energin så ger färska juicer mycket skonsam och effektiv rening av kroppen. Man spolar faktisk sina celler rena, och det behövs i dagens samhälle. Med juicing kan man få i sig stora mängder koncentrerad näring.

Du förstår kanske att juicing är ett enkelt sätt att hålla sig frisk eller att läka sig själv, ett sätt som är ofarligt och inte kostar skjortan, och som är välsmakande och ger en fräsch känsla i båda kropp och sinne. Juicing är en mycket billig livsförsäkring.

Man kan ju välja om man vill ge sina pengar till bönderna som odlar ekologiska grönsaker och frukt, eller man vil ge sina pengar till läkarna och läkemedelbolagen.


Jag  varierar självklart, men såhär kan min frukost se ut:

klicka för att se bättre
 
en bunt storbladig persilja
2  blad savojkål
en halv gurka
2 äpplen
2 apelsiner
1 rödbeta
3 morötter

Jag sköljer grönsakerna noga och skalar bara det som behövs, och jag delar upp saften i olika glas så jag kan njuta av de vackra färgerna. Rödbeter smakar faktiskt delikat tillsammans med lite äpplen och apelsin.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar