Bloggarkiv

fredag 9 mars 2012

Overboard, med Goldie Hawn och Kurt Russel från 1987

Den rika Joanna Stayton (Goldie Hawn) är en självupptagen bitch. Hon bor på sin lyxyacht tillsammans med sin man Grant Stayton III. De lever på Johannas familjförmögenhet och gör ingen ting. Johanna är mycket urtråkat och använder tiden till att klä sig i dyra kläder och kommandera andra, men hon är alltid missnöjd med allt och alla.

När hennes lyxyacht ankommer Elk Cove hyr hon en snickare från landet; Dean Proffit (Kurt Russel) för att bygga en garderob. Garderoben blir mycket flott, men sedan Johanna inte har förmågan att vara nöjd, klagar hon på arbetet och yachten seglar vidare utan att Dean får lön.

En kväll faller Johanna över bord. Hon blir räddat och kommer på sjukhus, men har fått minnesförlust så att hon inte kommer ihåg sitt namn eller vem hon är. Når Dean får se henne på nyheterna på TV, ser han en möjlighet att få kompensation för sitt arbete. Han åker till sjukhuset och säger att de har varit gifta i 13 år och att de har 4 söner, han överbevisar sjukhuspersonalen när han avslöjar ett födelsemärke hon har på rumpan. (Han fick syn på födelsesmärket när Johanna valsade runt i mini baddräkt ombord på yachten.)

När de kommer hem använder han henne som hushållerska, och det blir mycket komedi utav det här, för Johanna har aldrig gjort något praktiskt hela sitt liv.

Och Goldie Hawn är ju expert på att spela dum och hjälplös. Hon är brilliant i den här rollen och filmen är mycket sevärd även om den är gammal, jag har nog sett den 3 gånger, och jag kommer troligen att se den igen. Tummen upp för den här filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar