Bloggarkiv

onsdag 10 november 2010

Dr Emotos föredrag i Stockholm 15:e okt 2010

Dr Masaru Emoto besökte Stockholm och höll ett intressant och "mind-expanding" föredrag. Han började sitt föredrag med att berätta hur fertila ägg i kvinnors äggstockar består av 96% vatten och att vi som babys innehåller 80% vatten, som vuxna ca 70% och som gamla bara 60%. Om man har mindre än 50% vatten i kroppen kan man inte leva. Han tyckte humöret också går nedåt med åldern, och att ordet ”humör” är påfallande likt ”humid”, kanske inte så märkligt, när hjärnan består av 95% vatten, att minnet blir dåligare med åldern.Emoto har jobbat med forskning på vatten i 20 år, och det han har upptäckt är att vattnet kan hålla på informtation. Det är andra som också har talat om detta, men de förlorade sin jobb inom forskningsinstitutet där de forskade. Dr Emoto jobbar oberoende, därför har han kunnat komma ut med den här informationen över hela världen.
I 1999 var det ingen som ville ge ut Emotos bok ”Messages from water”, men hans fru samlade in pengar så att han kunde ge den ut själv. Den är nu översatt til 45 språk och det gick "helt av sig självt", som han sa, och det har senare blivit fler böcker. Han har också varit med i filmer, och han har använt mycket tid att resa runt i hela världen för att berätta om sina upptäckter

 


Han visade oss hur han gör när han fotograferar vattenkristallerna, och vi fick se film på hur kristallerna växer tredimensionellt. Vi fick se kristaller från många länder och han berättade att kristallerna är speciellt vackra i vatten från platser nära vulkaner.


Han har satt vatten mellan två högtalare och tittat på hur olika musiktyper får vattnet att bilda olika kristaller. Det är vibrationerna som skapar formerna, och vi fick ett par smakprov då han först spelade Madame Butterfly, och därefter Brahm’s Lulla bye för oss samtidigt som vi fick se kristallerna växa. Mycket vackra kristaller bildades från båda musikstycken, och upplevelsen gjorde starkt intryck på oss. (Punk musik gav inte alls lika vackert resultat)
At lyssna till musik kan vara healing, men kroppen tycker ännu mera om när vi sjunger själva, berättade han med ett glimt i ögat, och därmed tog han oss med och sjöng karaoke!


Emoto har samarbetat med en läkare från Korea och gjort intressanta upptäckter med försök på fostervatten. Till exempel blev det svarta hål i kristallerna från orden ”you fool” och ”abort”, men väldigt vackra kristaller från orden ”baby i love you” och från ett foto av en skrattande baby. Emoto talade mycket om ordet ”self-love” , han menade på att man kan lära sig att älska andra genom att älska sig själv och Gud inom sig.


Vi förstod att han har lärt sig mycket om livet och fått djupa insikter genom sin forskning på vattnet, och jag kunde känna att han har ett mycket stort hjärta. Han berättade att enligt shintoismen finns det 8 millioner olika ljud, att några toner är harmoniska tillsamman och ger skapande energi, och andra passar inte så bra tillsammans, precis som med människor. Han visade oss hur en stämgaffel skickade tillbaka en ton till honom om han sjöng stämgaffelns speciella ton till den.
Jag tror hans favorit var kristallen som kom fram när han använde orden Love and Gratitude. Vatten med den här vibrationen kan användas till mycket. Så berättade han om alla healingsermonier han har hållit över hela jorden där vattnet har blivit förorenat, han visade foton från den Mexicanska gulfen och berättade om arbetet där och effekten av det. Vi fick höra om Ohmasa Technology, att man vid att sätta vatten i vibration kan utvinna hydrogen till drivmedel för motorer, och få en stabil gas som inte är explosiv och farlig att jobba med, som inte korroderar metall , och som kan komprimeras till 250 atm. När man får till det här ännu bättre, kommer det bli billigt att köra bil och föroreningen försvinner helt då det bara kommer vattenånga ur avgassystemet.
Emoto hade med sig sin fru, en liten men stark kvinna, hon har nog har varit ett ovärderlig stöd för honom. Han berättade om sina barnbarn, den första född i 2003, de är orsaken till att han inte har gett upp och lagt av för länge sedan. Han är blivit äldre nu, så det här var nog hans sista Europa-turné fick vi höra.

(Isilia, Dr Emoto, Dr Emotos fru, Fredrik)
Emoto har hållit föredrag om sitt arbete i FN, och där berättade han sin visjon om att över en 10års period ge en gratis vattenkristall bok till alla barn i hela världen som är mellan 3 och 10 år. Han förstår att barnen i dag har båda ett större medvetande och en större kapacitet, och vill ge de en aktivering och ett positivt budskap och redskap för framtiden. Det här är ”Emoto Peace Project”. Han tror att vattnet är ett viktigt redskap för att skapa fred i världen.
Emoto har rest över hela världen i många år och han har faktiskt sett att kvaliteten på vattnet har höjts på planeten de sista åren. Han visade en bild på ett isberg för att förmedla att människors potential bara är utnyttjad till en liten grad. Vi använder bara 3 % av vår hjärna, men han har en teori om att vatten programmerat med love and gratitude kan aktivera vårt DNA för att aktivera vårt fulla potential .
Föredraget var en stor upplevelse.
Dagen efter skulle han til Norge, och skulle m.a. också möta prinsessan Märtha Louise i Oslo
Arrangör: "Feelings of Sweden", Marie och Eleonor från Östersund
Här nedanför har jag skapat länkar där du kan köpa böcker av Masaru Emoto

Älska dig självav Masaru Emoto.
Fantastisk bok med
många vackra bilder
på vattenkristaller från
olika sjöar, platser i världen.
För att köpa från bokia
KLICKA HÄR...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar